Samen met verschillende organisaties (oa. ACV-ACW, RESOC,…) dringt Servais Verherstraeten al jaren aan op verbeteringen van de dienstverlening van de NMBS in de Kempen.

2 investeringen aan het station van Herentals kunnen er voor zorgen dat het bestaande treinverkeer er vlotter kan worden afgewerkt. Hierdoor kunnen aansluitingen worden verbeterd en zouden er minder vertragingen moeten zijn.

Vooreerst is er de aanleg van een bijkomende wissel (Kruisberg) die zo ondermeer treinen uit Turnhout naar perronspoor 1 kan leiden en zo vlotter overstapmogelijkheden biedt bij aansluitingen in Herentals.

Daarnaast is er de verlenging van de onderdoorgang (nu tot perron 2-3) naar perron 5 waardoor de beschikbaarheid van perron 4-5 verhoogd en perron 3 tenvolle kan gebruikt worden.

Omtrent deze 2 concrete investeringen heeft Minister Vervotte op vraag van Servais Verherstraeten besprekingen gevoerd met de diensten van Infrabel.

Maandag kon dan Minister Vervotte aan de voorzitter van de CD&V-Kamerfractie laten weten dat de wisselovergang eind 2011, ten laatste begin 2012 operationeel zou moeten zijn.

De onderdoorgang tot perron 5 zou in maart-april 2012 gerealiseerd moeten zijn.

Het Molse Kamerlid is ervan overtuigd dat beide investeringen in Herentals de mogelijkheden aanzienlijk uitbreiden en een vlottere afwikkeling van het treinverkeer zullen mogelijk maken. Samen met de andere Kempense organisaties zal Servais Verherstraeten er over waken dat Infrabel zich aan de beloofde timing houdt.